ឆាក្តៅក្រលៀនជ្រូក - How to Cook

How to Cook

We will share about, How to cooking food.

Ads by Google

Hot

Ads by google

ឆាក្តៅក្រលៀនជ្រូក

គ្រឿងផ្សំ 
  • ក្រលៀនជ្រូក ១គូ
  •  ម្ទេសទុំ (ម្ទេសដៃនាង) ១ផ្លែ
  •  ពន្លក ខ្ទឹមសកន្លះដើម
ក្រលៀនជ្រូក 

គ្រឿងផ្សំរស់ជាតិ
  • ម្ទេសម៉ដ្ឋ
  • ម្រេចម៉ដ្ឋ ១ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
  •  ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  •  ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងប្រេងល្ងមួយមុខៗ  ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  •  ខ្ទឹមសម៉ដ្ឋ និងអំបិលមួយមុខៗ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  •  ទឹកខ្មេះ ក្រម៉ៅដូចទឹកស៊ីអ៊ីវ
  • ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
  • បន្លែដែលអ្នកចូលចិត្ត
 វិធីចំអិន
  1. ហាន់ម្ទេសទុំឲ្យម៉ដ្ឋ និងលាងពន្លកខ្ទឹមសអោយស្អាត រួចហាន់ជាកង់តូចៗ ។
  2. ជ្រៀកក្រលៀនជ្រូកជា ២ និងឆូតយកសសៃឆ្អេះចេញ រួចដាក់ត្រាំទឹកត្រជាក់រយះពេល ២ម៉ោងរហូតបាត់ក្លិន ទើបស្រង់ចេញដោយ ឆូតជាពីលើខ្នង និងហាន់ជាបន្ទះបញ្ឆិត ។
  3. ដាក់ទឹកដាំអោយពុះ រួចយកក្រលៀនជ្រូកស្រុុះបន្តិច ទើបស្រង់ចេញ ។
  4. ដាក់ខ្លាញ់១ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះ រង់ចាំខ្ទះក្តៅហុយផ្សែងចាក់ ខ្ទឹមម៉ដ្ឋ ខ្ទឹមស និងម្ទេស រួចឆាត្រឡប់ចុះឡើងរហូតដល់មានក្លិនឈ្ងុយ ទើបដាក់ក្រលៀនជ្រូកចូលឆា ហើយចុងបញ្ចប់ចាក់គ្រឿងផ្សំរស់ជាតិចូល និងបន្លែ ទុកចាំដល់ពុះរួចដួសដាក់ចាន ។
    ឆាក្តៅក្រលៀនជ្រូក




No comments:

Post a Comment