មាន់ដុតពិសេស
![]() |
មាន់ដុតពិសេស |
គ្រឿងផ្សំ
- មាន់ជំទង់ ១ក្បាល
- ក្រូចពោធិសាត់ ១ផ្លែ
- អំបិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ឬសជីវ់ាន់ស៊ុយ
- ម្រេច
- ខ្ទឹមស បុកចូលគ្នា១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ស្លាបព្រាបាយ ,
- ស្រាបៀរ ឬស្រា ១/២ពែង
- ត្រកួន ឬស្ពៃក្តោប
វិធីធ្វើ
- លាងមាន់ទាំងមូលអោយស្អាត ទាំងក្នុងនិងក្រៅ ហើយយកក្រូចពោធិសាត់ ពុះជាពីរ ចំហៀង ជូតត្រដុសមាន់អោយសព្វ ដើម្បីបំបាត់ក្លិនឆ្អាប ។
- លាបអំបិលម៉ដ្ឋ អោយសព្វខ្លួនមាន់ មួយលើកទៀត
- ផ្សំឬសជីវាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេច ដែលបុកទុកស្រេច ជាមួយទឹកស៊ីអ៊ីវ និងស្រាបៀរ ឬស្រា លាបអោយពេញខ្លួនមាន់ ផ្អាប់ទុកយ៉ាងតិច២ម៉ោង ។
- ដាក់មាន់ដុត ក្នុងឆ្នាំង ឬអាំងលើភ្លើង និងដាក់ត្រកួន ឬស្ពៃក្តោប រួចដល់ឆ្អិន អោយស្បែកឡើងពណ៌លឿងស្រួយ ៕
- ម្ទេសដៃនាង ក្រហម ៤គ្រាប់
- ម្ទេសខ្មាំង ១០គ្រាប់
- ខ្ទឹមស ៣កំពឹស
- អំបិល ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១/៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកខ្មេះ ឬទឹក្រូចឆ្មារ ១/២ពែង
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
១- ម្ទេសដៃនាងក្រហម ឆ្កឹះយកគ្រាប់ចេញ អោយអស់ ហាន់ជាចំណិត ហើយបុកលាយជាមួយម្ទេសខ្មាំង ខ្ទឹមស អំបិល ។
២- ថែមទឹកខ្មេះ ប៊ីចេង និងស្ករស ភ្លក្សមើលអោយល្មម ជូរ ផ្អែម ប្រៃ តាមចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច ៕
No comments:
Post a Comment